w e l c o m e

"A holnap művészeinek egyetlen esélye, ha lemennek a föld alá." - Marcel Duchamp (1961)

Lemezajánló: Bourne - The Trip EP

Nemrég múlt el egy éves kis hazánk egyik leginnovatívabb digitális kiadója, az Oversized Records, a srácok máris rajthoz állítják a 14. kiadványt, amit az alapító-ötletgazda Bourne neve és stílusa fémjelez. Mint azt már a labeltől megszokhattuk, a „minőség mindenek előtt" mottó ebből a megjelenésből is sugárzik: a két trekket tartalmazó digi-csomag zsigerekig hatoló „house-pengéket" rejt.

A 'The Trip' címet viselő kiadvány első darabja a névadó dal, mely lüktető tempójával, férfihang-foszlányaival, és persze hamisítatlan party-hangulatával az idei ősz nagy kedvence lehet. DJ-szemmel nézve egy optimális hosszúságú, lineáris felépítésű, a közönséget táncparkettre csalogató művet pörgethetünk, ami a legújabb, nemzetközi top-producerek megjelenései közé helyezve egyáltalán nem ruházható fel a kakukktojás szerepével, sőt, némely „sablontekházt" egyenesen kenterbe ver.

A második alkotás az imént taglaltakhoz képest visszafogottabb, de egyáltalán nem visszafogott hömpölygésével ideális fel-, avagy levezető darab. A fület simogató, kellemes, tiszta, mégis pulzáló hangzás merengésre késztetheti a hallgatót, ha az véletlenül nem a bemelegítő tánclépésekkel van elfoglalva. Egy hatásos szettindító után, a hangulat építésére tökéletesen alkalmas az 'Armadillos', a modern house muzsikát kedvelő vájtfülűek pedig elégedetten csettinthetnek, ha igazi különlegességre vágytak.

Megoldódott a Bourne-rejtély? Aligha. Bár a megoldáshoz egy újabb 'Trip-el' ezúttal is közelebb kerültünk, az Oversized-istállót vezető Bourne szentül hiszi, hogy nem jár messze attól a bizonyos, éltető „house-igazságtól".

A kiadvány 2010. augusztus 28-án lát napvilágot a nagyobb webáruházakban.

(Streako)

OVRSD014: Bourne - The Trip EP


Feedback:

Miss Nine: "Nice release! Like "The Trip" track, thanks"
Chris Fortier: "dig both tracks, will play out for sure. they are just my thing"
Aaron Carl: "Both tracks would work VERY well on the dance floor. I'm gonna play the hell out of "Armadilos!"
Kosmas Epsilon: "the trip is amazingly deep, please send a link so i can support further."